Chatcontrol: Dine private beskeder skal overvåges

EU-kommissionen har lavet et nyt lovforslag for at beskytte børn mod misbrug. Formålet er godt, men loven er dårlig, fordi den kræver, at kommunikationstjenester skal overvåges, hvis der er en mulighed for at børn bruger dem, eller hvis der er en mulighed for at dele billeder af børnemisbrug. Det vil påvirke langt de fleste kommunikationstjenester og vil betyde at din kommunikation vil blive overvåget, fordi alle brugere af almindelige kommunikationstjenester vil være mistænkte for børnemisbrug. Konkret betyder det, at dine e-mails, chat-beskeder, video- og voiceopkald bliver analyseret af algoritme, for at vurdere hvis de har illegale indhold. Analysen vil foregår direkt på din computer/smartphone, så at algoritmerne kan se hvad du skriver/siger før det bliver krypteret.

Lær mere om Chatcontrol og hvorfor det er en dårlig idé, i vores interaktive Chatcontrol film ude til venstre.

Hastighed

Finde ud af mere

Hvad kan man så gøre imod lovforslaget? Det er vigtigt at folk bliver oplyste om det. Del linket til denne side! Snak med andre om det og tal med dine politikere i Europaparlamentet om det (eller skriv en venlig e-mail til dem). Det er vigtigt at der er en offentlig diskussion om emnet og at politikere ved at loven er en elendig idé - selvom tanken er god.

Hvis du vil hjælpe med kampagnen, så kom på vores mailingliste. Derpå snakker vi om aktioner for at oplyse flere folk i Danmark om chatcontrol. Vi skriver også om forbedringer af denne hjemmeside. Hvis du har nogle gode idéer eller hvis du vil hjælpe, så er du meget velkommen til at komme på listen. For at abonnere mailinglisten, skriv bare en e-mail til campaign-subscribe@lists.chatcontrol.dk og følger instrukserne.

Vi kan også meget anbefale at støtte petitionen mod chatcontrol.

Flere informationer